måndag 2 juli 2012

måste samla ihop mig...


Usch vad tiden går fort! Alldeles för fort. Jag jobbar - heltid, fixar i min lägenhet - borde inte den vara inredd snart? 55 kvm är fan inte stort, försöker träffa nära och kära - med mindre lyckat resultat, strular med mitt internet - eller rättare sagt, internet strular med mig, och sen gör jag allt och ingenting på den lilla tiden som blir över. Men, tiden räcker inte till ändå.

Jag sålde min bil när jag flyttade till den stora staden. Ibland saknar jag den, men samtidigt vet jag...om man (jag) bara har bil för att kunna åka och storhandla (hur ofta gör man det i ett enmanshushåll...förlåt - en-kvinnas-hushåll) eller åka till Ikea för att köpa nån liten pryl, ja då behöver man ju ingen egen bil.
Jag har ju min cykel - min älskade svarta cykel. Min pärla! Den behöver jag och den kommer jag att behålla så länge den lever och har hälsan. Typ.

När man är nyinflyttad till en stad, en stad så stor att det tar många minuter att hitta stället man ska till och dessutom hitta lämpligaste vägen dit och sen lista ut hur man bäst tar sig från punkt A till B - med cykel. Då gör man som jag gör. Bestäm dig för att cykla till...ja nånstans. Titta på cykelkartan över Malmö, och ta pekfingret och följ vägarna för att "räkna ut" hur du ska cykla.
Igår skulle jag till Mobilia. Eller rättare sagt, till en affär bredvid Mobilia. På cykel. Innan jag gav mig iväg tittade jag på kartan för att se smartaste cykelvägen dit. Sen gav jag mig iväg - utan kartan. Första biten gick hur bra som helst. Jag kunde se kartan framför mig i minnet och visste vart jag skulle. Sen tog cykelvägen slut och jag fick ge mig ut i trafiken. Hmmm...sen blev det inte riktigt som jag tänkt mig. Det blev nog en rejäl omväg, men jag kom fram och jag köpte det jag skulle; en ny dammsugare!!


Det var nog många som tittade lite extra på mig och min packning...men hemvägen gick hur bra som helst - jag tog iofs en helt annan väg - detta var säkert också en omväg men vem bryr sig?

4 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Heja dig! Med cykel kommer man långt och i en storstadär det verkligen ett smidigt sätt att trasportea sig. Kostar dessutom inget i parkeringsavgift. ;)

Det där med tid är inte lätt. Ibland känns det som om man skulle behöva bunkra upp med lite extra tid att ta fram vid behov.

Sköt om dig i storstaden och ha det gott!

Kram Lotta

Hörni sa...

Inte dåligt att få hem den där stora lådan på cykel! :)

Anonym sa...

Ha ha, grym bild på cykeln med dammsugaren på, kul!

Anonym sa...

I Love You, you crazy lady/ JennIE