lördag 26 januari 2013

hjälp med barretMed mina erfarenheter av att välja ut och köpa gran så är det inte konstigt att jag avstår från att ha någon alls.
Jag minns ett år när det var JAG som skulle fixa granen. Jag hade ju klagat varje år på att vår gran antingen var för gles, för hög, för kort, för kraftig och jag vet inte allt som jag tyckte.
Nu var det jag som skulle visa att jag var en hejare på att köpa en perfekt gran. Efter många vändor hos granförsäljaren hittade jag en som var underbar - jämn, lagom med grenar, perfekt höjd och med perfekt grön färg. Ja du hör ju själv - den ultimata granen med stort G !!

När jag kom hem blev det stora ögon av familjen - "åh vilken fin gran....men är den inte lite sned där bak?" Vi svängde runt granen och den såg faktiskt lite konstig ut (hur kunde jag missa det?). Det visade sig att det var lösa grenar som var fastbundna i befintliga grenar med rep och när det här repet lossades, då var granen fruktansvärt gles just här. Jäklar - och jag som skulle vara den bästa julgrans-köparen! Det slutade med att vi ställde den fula sidan mot ett hörn, pyntade den och låtsades som ingenting. Jag iallafall. Jag köpte aldrig nån mer gran efter det här....

OM jag (efter min totala miss) ska ha nåt grönt att sätta ljus och kulor i så nöjer jag mig med några gran- eller tallkvistar som jag ställer i en stor kruka. Men även detta har jag slutat med. Inte nog med att man har något som barrar efter några dagar för sen ska man ju göra sig av med granen eller kvistarna några veckor senare.

Jag blev positivt överraskad när jag såg det här i min postbox;


Jag har aldrig varit med om att hyresvärden hjälper till.....men det är kanske vanligt?

2 kommentarer:

Hörni sa...

Vi bor i bostadsrätt och här ställer de en container för granarna någon vecka in i januari. Hur bra som helst. Innan vi bodde här brukade jag ibland ta sekatören och klippa isär granen, ner med den i en sopsäck och slänga. För det är ju ett problem vad man ska göra av den annars.

Anita sa...

Jag brukar klippa ner i "lagom" stora bitar direkt ner i sopsäcken för vidare transport ut i trädgårdstunnan :) I år var den så torr att den åkte direkt in i braskaminen (fortfarande i lagom stora bitar) Brann upp i ett nafs, bästa jag gjort :D

Kram
Anita