torsdag 17 januari 2013

negativ som ska bli nåt att seJag hade packat upp den första, installerat programmet och skulle sätta igång. Men icke att det fungerade. Det blev ett dubbelt blipp-blipp när jag satte in USB-kontakten. Hmmm. Det ska väl bara låta blipp? Ett enkelt blipp alltså. Hmmm. Jag gjorde om hela proceduren - avinstallerade programmet och installerade det på nytt. Nu skulle det bara fungera. Blipp-blipp. Nix. Det fungerade inte.
Det hör till saken att jag köpte den här apparaten när jag bodde i Ystad (då det öppnades en filial där) och det kan ha varit så länge som för drygt ett år sen. Den har legat orörd och oöppnad i sin förpackning sen dess och kvittot, ja det sparade jag givetvis inte. Jag är en sån där som tror gott om allt och alla (nu luras jag) så jag hade ju inte en tanke på att (den förb...) apparaten inte skulle fungera och att jag skulle behöva kvittot idag.

På vinst och förlust gick jag till Malmö-affären idag med apparaten snyggt nedpackad i sin låda och förklarade mitt problem och har sån himla tur när killen säger "det här anslutningsfelet är det många som klagat på, men om du ringer det här numret så kan de hjälpa dig att koppla in det över telefonen" och eftersom jag inte vill sitta med nån dryg dataexpert som säger åt mig vilka knappar och sånt jag ska trycka på för att sakerna e.v.e.n.t.u.e.l.l.t. ska fungera så svarade jag "nej tack och här ska inte ringas några samtal, jag fick den som julklapp och har inget kvitto och jag vill byta den mot en annan av samma modell här och nu". Med min fantastiska tur så hade de inte samma modell kvar (oj vad synd!) och då blev jag helt plötsligt erbjuden en värsting-modell utan några extra kostnader - fastän jag inte hade något kvitto med mig!Så nu ska jag tillbringa några timmar (dagar blir det nog) med att föra över alla mina negativ till foton i datorn. Åh vad det ska bli spännande att se vad man har fotograferat en gång i tiden...

1 kommentar:

Min plats i solen sa...

Vilken tur att du träffade på en sådan trevlig försäljare som såg till att du fick byta till en bättre variant. :) Hur har det gått? Fungerade denna bättre och blev det bra att föra över negativ? Låter som en klok sak att göra (säger Lotta och tänker på alla mängder med gamla negativ som ligger här...).

Lycka till!

Kram Lotta