fredag 21 december 2012

utgången datum

Jag hatar datum som passerat utan att man noterat det. Som t ex på mjölken. Antingen är jag inte hemma tillräckligt mycket eller så bryr jag mig inte att titta, men hur många gånger tror du att jag hällt mjölk i kaffet som varit sur? Just det. Mer än två (hundra) kan jag säga. Måste skärpa mig alltså.

Det känns som en evighet men det är bara lite drygt ett år sen jag 'fick' diskbråck och tillbringade mer tid på akuten och sjukhuset än hemma (ooops därav datum-missen på mjölken) men iallafall...det gick inte många dagar förrän jag hade fått ett sånt där flashigt FRIKORT inom sjukvården. Nåt sånt hade jag aldrig haft innan och jag vill i.n.t.e. ha det igen. Jo gärna frikort men inte på grund av att jag har skadat mig eller blivit sjuk eller så, utan bara för att.
Sen gick det heller inte många dagar förrän jag fick min medicin gratis - för du anar inte hur m.y.c.k.e.t. medicin jag använde.

Vad tror ni händer? "Medicin-frikortet" upphörde i juni i år - och sjukvårdsfrikortet upphörde...


....just det - 6 december 2012.
 
Tror du att jag har varit så smart så jag har hållit koll på den här datumen??
Nä, det har jag inte.

Idag ringde jag och bokade tider hos farbror doktorn och sjukgymnasten....iofs fick jag tider till nästa år (oj vad det låter långt bort) men tänk om jag ringt för en månad sen då jag fortfarande kunde använda frikortet....

2 kommentarer:

Anonym sa...

ÄLSKADE VÄN,DET FINS
EN MELLANMJÖLK 1/2L
DEN ÄR HÅLLBAR IMINST 3 MÅN.
OCH HA EN UNDERBART GOD JUL.
KRAM/K

Åsa sa...

det där med frikort känner jag igen, jag har haft det två ggr av i princip samma anleding som dej nämligen ryggen och trots att jag hade koll på datumet ocg ringde sjukgymnast i god tid tyckte jag, så fick jag tid två! dagar efter att frikortet uoohörde, kanske hade det varit så för dej oxå, kanske en liten tröst :) skönt att läsa att du verkar ha blivit bättre i din rygg