torsdag 2 december 2010

ledig för fix

En ledig dag innan jag ska jobba helgen. En ledig dag att fixa allt som jag inte har hunnit med innan. Det känns som om jag antingen sitter på tåget eller är på jobbet. Inget fel i det egentligen. Jag älskar jobbet, fast det har "blivit lite tyst" om det den senaste tiden. Men jag älskar inte tåget och resorna... speciellt inte när det är sånt här väder. Tänk er själva...vi på jobbet skulle på handledning igår - mellan tio och tolv. Jag skulle ta tåget tio över åtta för att vara ute i god tid och vara framme i den stora staden lite innan nio.... Det tåget var inställt... Nästa gick tjugo i nio, och med en hel del förseningar....grrr...var jag framme kvart i tio. Sen buss...och framme fem över tio. Gilla läget? NIX... Just nu hade det varit helt fantastiskt att bo i den stora staden och slippa allt sånt här...
Tillbaka till idag - den lediga dagen. Jag hade gjort en låååång lista på vad jag skulle göra. Klippning direkt på morgonen - hur ofta bokar man en tid kl 8? Jag hade gjort det till idag. Åtta...på morgonen. Just idag var jag inte ens uppe halv åtta - för sängen och kudden var skönare - så jag sov till halv nio...och självklart hade frisören skrivit en siffra fel i mitt mobilnummer så hon kunde inte få tag på mig, berättade hon när jag ringde och bad om ursäkt. Ny tid nästa torsdag - halv två. Den tiden kan jag inte eller får jag inte missa. Dagen efter åker jag ju till London och då är det ju alltid trevligt att vara lite friserad....Inte för att det blir nån större skillnad i utseendet, det är ju bara en "putsning" som gäller.
Jag ska hämta min nya mobil idag! - en sån där touch-telefon med bland annat surf-möjligheter - fint ska det va...men det är ingen Iphone utan en Sony Ericsson....precis som alla vet hur just en sån ser ut....och sen ska jag passa på att handla hem lite till kylskåpet...mest för att ha mat hemma...men när jag ska hinna äta det är en annan fråga. Häromdagen noterade jag på mitt orörda flak ägg - bäst före 1 november. Hmm... Jag kokte några och åt - och har inte blivit sjuk. Ja inte mer än vanligt iallafall....
Sen har jag en del andra saker på långa listan som också måste fixas idag - höll på att glömma...jag måste tömma badrummet också - för imorgon kommer hantverkarna IGEN...för nu är det dags för det utrymmet att få nya vattenrör...Är det inte toppen nu? Perfekt timing. Lagom innan jul....Nu när jag precis har fått ordning på mitt kök...Gilla läget? NIX.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Din hyresvärd har en sanslöst dålig (eller?) tajming med val av tidpunkt för renovering av lägenheterna!!! Men det är klart han bor väl inte där själv, eller? Efter att köket varit mer eller mindre obrukbart i flera veckor så satsar han på att riva upp rör i badrummet, nu i december, ggrrrr! Du skulle ha fått mycket mer reduktion på hyran!! Men om det fortsätter att jävlas får du gärna använda min dusch ;)

Anita

AE sa...

Jag har ännu inte gjort någon reduktion på hyran, för jag har frågat vilken summa han själv kan tänka sig att erbjuda... istället för de där ynka tio procenten... något som han ännu inte kommenterat eller svarat på. Jag fortsätter att jaga honom - med blåslampa!!