måndag 6 december 2010

vattenskada

Idag kom äntligen hantverkarna! De som skulle borra hål på lite olika ställen för att dra nya vattenledningsrör. Ja det var ett jäkla liv i hallen när håltagaren borrade uppifrån grannens och ner till mig. Jag gav upp - ledig dag och allt - och bestämde mig för att lämna lägenheten och ta bilen till den stora staden. Det blev en hel del shoppande och jag var sååå nöjd när jag åkte hem igen.
Fullastad med massa kassar möter jag håltagaren i hallen. Han såg INTE glad ut. Jag tittade förbi honom in i vardagsrummet - va i hela friden hade hänt? Det såg inte ut som det gjorde när jag lämnade det för några timmar sen...Han berättade att ett rör sprungit läck och sprutat ut vatten - MYCKET VATTEN - över hallgolvet och givetvis runnit in i vardagsrummet. "Jag gjorde allt för att rädda dina möbler och dina saker, säger han. Jag tryckte in allt jag kunde i nästa rum...och mattan under matbordet...ja den ligger hoprullad i badkaret och den är blöt...ja det rinner av den. Den sög upp mycket vatten och det var tur i oturen. Vi har haft en vattenpump här också..." Va fan är det för ett klant-arsel? Hur i hela friden kan man sätta igång och borra och INTE stänga av vattnet????
Fan vad ledsen jag blev. Jag orkade inte vara kvar och dividera, så jag stack ut igen. Jag såg att jag hade missat tre samtal, men jag orkade inte bry mig. Då ringde husägaren. "Jag har försökt få tag på dig...har du varit hemma i lägenheten?".... Han förklarade om vattenläckan, att de hade sugit upp och pumpat ut ca 250 liter vatten från mina golv och minst lika mycket hos Per i affären under min lägenhet... Åh vad glad man blir för sån information. Imorgon kommer nån fuktspecialist hit för att inspektera, sen blir det väl nån fläkt eller nåt... Vem fan orkar bry sig?? Jag var inte alls på humör, så till slut avslutade jag samtalet med att säga till husägaren att "de där tio procent som hyresreduktion kan du glömma - nu får du verkligen tänka till och komma fram till nåt jäkligt bra!"

.....och på fredag åker jag till London....längtar sååå till att träffa en speciell ung man som jag älskar innerligt!! Hade bara önskat att jag hade rest dit tillsammans med en annan speciell ung man som jag också älskar innerligt !!
Dessa två unga män....det är mina söner som jag är såååå innerligt stolt över och som jag älskar över allt annat !!

1 kommentar:

Johan Enelycke sa...

Vi älskar dig också mamma! Så himla mycket!!!