fredag 6 april 2012

favoritstället...ja inte så...

Tvättstugan.
Det är väl favoritstället numero uno?
Visst är det härligt att fylla maskinen, stänga luckan, dosera tvätt- och sköljmedel och trycka på start? Kanske stanna kvar nån minut och bara lyssna, och se vad som händer innanför den där glasluckan?
Ja man kan ju gå igång på annat också ;-)
Hmmm, nu blev det kanske lite fel. Inte "gå igång" så - hujedamig - nej inte så!

De senaste tio åren har jag bott i lägenheter med gemensam tvättstuga. Där jag bor nu, har vi såna där stooora maskiner som rymmer mycket - så när jag tvättar två maskiner så är det klart på...max 35 minuter. Två maskiner - 35 minuter!!! Det är fakking kvickt!
När jag bokar ett tvättpass på fem timmar - hinner jag tvätta i princip allt jag äger - och givetvis få det torrt i torktumlaren - innan jag ens har hunnit fixa en kopp kaffe. Jag kanske skulle ringa nån reklamfirma och sälja mitt koncept med snabbt tvättande? Ja du vet, den där reklamen på TV om mannen som byter sina däck på nån firma och inte ens hinner dricka sitt kaffe....för så har ju jag också det. Snabba puckar alltså.

När mannen med stort A skall tvätta - han har egen tvättmaskin i badrummet så tar EN maskin typ en och en halv timme. Majj gådd!
När jag flyttar till den stora staden, kommer jag också att ha tvättmaskin (och torktumlare) i mitt badrum. Då kommer mitt tvättande också att ta tid. Hur ska jag använda den tiden? Kanske förbereda en tre-rätters middag, göra storkok eller baka 250 kanelbullar?

Nä, det får bli det där kaffet...och bara chilla!

2 kommentarer:

Johan Enelycke sa...

Nej, du behover inte halla koll pa nar det blir klart! Du lagger in en maskin med tvatt och sattr igang och sedan aker du till jobbet och nar du kommer hm sa torktumlar du det! :-)

Gaymasen sa...

Haha snabbisar gillar vi. Ja alltså snabba maskiner. ^^

Och taaack för gratulationen :)) Kram