tisdag 20 mars 2012

glömma lösenord

Det där med lösenord är en himla bra idé. Självklart skall man ha ett eget, lite speciellt lösenord så att ingen kan logga in på ens egna sidor. Jag har en himla massa olika. Både lösenord och egna sidor. Det är ju också bra. Det konstiga är att man alltid kommer ihåg vilka lösenord man har på dessa inloggningsställen. Nästan alltid, alltså.

Jag tänker på jobbet. För det var där det hände. Det som inte får hända (helst inte iaf). Nu har jag ju inte varit så där jätteofta på jobbet på sista tiden. Jag har ju varit lite krasslig i några månader...'harkel' tre diskbråck. Men men, eller jo jag har ju varit "socialt aktiv" som Försäkringskassan tycker att man ska vara. Alltså att man ska vara på jobbet nån timme i veckan. Bara för att hålla sig 'a jour' som det så fint heter. Ja det tycker väl min chef också. Ja, faktiskt jag också.
Men det var alltså här det hände. Jag ska logga in i vår dokumentering - skriver mitt lösenord - FEL. What? Skriver det igen - FEL. Nej vad händer? Tänker en stund, aha - skriver lösenordet... - FEL.
Jag blir till slut tvungen att ringa IT-avdelningen - pratar med en underbar kille (som bara skrattar åt min historia). Hmmm... nåväl jag fick ett nytt lösenord.
-Det är bara provisoriskt, så du kan byta så fort du har loggat in med detta, säger killen och skrattar igen.
Jag kan säga att jag skrattade också (lite generat och bara en liten stund)...
Det nya lösenordet var: MINNESLUCKA.
Jag bytte snabbt till ett annat - ett som jag aldrig kommer att glömma. Åtminstone inte på ett tag.

1 kommentar:

Anita Holmgren sa...

Ha ha ha ha ha ha passar perfekt undrar hur länge han jobbat med sånt här? Läckert :))
Kram
//Anita