lördag 17 november 2012

min vinst-cykel

Jag har länge tänkt att jag skulle fixa till min cykel. Den jag vann i vår utlottning på jobbet. Den som ingen mer än jag ville behålla och fortsätta ha som vår firma-cykel. Nädå, behålla nåt gammalt var inte nån bra idé tyckte dom. Bättre då att köpa t.v.å. helt nya cyklar som just nu bara står i källaren på jobbet och samlar damm, för dessa två ska inte stå på gården utan dessa "ska vi vara sååå rädda om". (Läs; b.u.l.l.s.h.i.t).

Näväl, jag fick på så vis en cykel gratis och den kommer att vara superbra som extracykel. Men den behövdes pimpas upp lite, från att ha sett ut så här:


Med en konstig last-anordning på pakethållaren, för hög sadel och en handbroms som inte fungerar...

Ja det blev en del jobb med skiftnyckel, avbitartång och hylsnycklar - och med sånt här grovgöra är det definitivt inte optimalt att ha fejkade naglar. Inte optimalt alls. Det är inte min melodi att vara "försiktig" att plocka upp muttrar och liknande som hamnade på golvet.


Last-korgen eller vad det nu skulle föreställa är nu borta! Sänka sadeln och sen fixa handbromsen -sen är den klar!


...jag lossade på muttern för att sänka sadeln men den satt som berget så den fick vara och när jag äntligen fick bort handbromsen (läs; jävla anordning) och klippt av wiren (läs; vajern) och var helt slut - kom jag på att det nog hade varit en bra idé om jag hade låtit handbromsen sitta kvar och lämnat in den hos nån cykel-expert som kanske kunnat justera den. För när cykeln ska tas nerför källartrappan - då behövs det ju broms-hjälp. Attans att jag inte tänkte på det. Men men, jag får prova och se... (I värsta fall kan jag väl ta ner den via hissen).

3 kommentarer:

Jojjis sa...

Nämen morsan, på med sätet igen på pakethållaren för snart får du ju besök från London! (cykeln blev ju jättebra och fin!)

Hanna sa...

Vad duktig du varit. :-)

Hörni sa...

Vad fin den blev, du är riktigt händig du. :)

Sv: Hoppas du också får uppleva att ha en egen hund någon gång, när du så gärna vill. Jag har längtat hela mitt liv så jag är så lycklig nu.
Kram