onsdag 28 november 2012

mycket som är uppe nu...

Då var mina vindspel på plats, lite provisoriskt. Mest för att jag verkligen ville få upp dom och kunna gå förbi ibland och bara peta på dom lite....så att de snurrar och man bara hummar för sig själv och säger ja jisses vad de är vackra.

En sak är säker, de är väldigt svåra att fotografera så att man ser hur vackra och fantastiska de är...
 
 
 
 
Jag försökte verkligen att ta många snabba foton för att få fram elegansen när den snurrar, men min kamera ville inte alls vara snabb, så den får nog lämnas hos farbror kamera-doktorn för lite service.
 

Ojdå, bilden blev väl inte den bästa, med persiennen halvt neddragen så. Men en hyfsat bra närbild på vindspelet blev det iallafall.Jag måste köpa fiskelina som jag kan ha som upphängningstråd, så ser det ut som om vindspelet hänger i luften, för den där vita tråden ser ju bara tråkig ut.

- och håll i dig - som du ser så har jag hängt upp julgardiner. Jag. Wow alltså! Gardiner i allmänhet och julgardiner i synnerhet är inte "my cup of tea" om man säger så. (Men man kan ju alltid ändra sig).

De här är nog de enda julgardinerna som jag bara fallit pladask för när jag såg dom för första gången (hos min älskade A) och skulle jag nångång få den tokiga idén om att ha speciella gardiner till jul - ja då var det dessa jag skulle ha. De köptes i en väldigt speciell butik lååångt ute på landet, nämligen den här när de hade rea förra hösten och eftersom jag var "lite justerad i kroppen" (diskbråck) förra julen och inte var speciellt road av att "hålla jul" så i år är det första gången de är uppe. Bara en sån sak.

Det kommer förresten en (läs; TRE) specialare inom kort - åh vad det ska bli spännande!

4 kommentarer:

Helens Universum sa...

Ser ut som du fått till det riktigt jul-likt! Jag som är van att fota smycken, skulle nog kunna tänka mig att den jättevackra vindspelet kommer mer till sin rätt på bild i dagsljus och gärna lite solstrålar som bryter igenom!
Ha en härlig dag!
Kram Helen

Hörni sa...

Jättesöta gardiner. Jag har inte hittat några som passar i vårt kök (läs duger åt mig), så jag struntar nog i det i år. Precis som förra året. :) Jag är nog ingen julmänniska precis. Men lite mysigt tycker jag det kan vara.

Anita sa...

Så fint det blev!! <3 Förstår att jag är skyldig dig en slant när jag ser detta!
Kram
Anita

Åsa sa...

gillar dina gardiner skarpt och dina vindspel, tittar gärna lite med vill ha i blicken när jag går förbi det där skyltfönstret på Östergatan i Ystad, ser så rofyllt ut