lördag 16 oktober 2010

olika smak

På jobbet har vi gratis frukt. Just det, gratis. Vi får äta så mycket vi vill, nja det var kanske överdrivet, inte hur mycket som helst...kanske till man skäms. Det är ju inte så att jag äter sju bananer, fem äpplen och två apelsiner varje dag...men nån frukt slinker alltid ner. Slinker? Vad är det för ett ord? Hmmm.
På tal om frukt, idag när jag var på Willys, på fruktavdelningen - jag spanade efter icke-ringmärkta-objekt...NEJ det gjorde jag inte alls (...eller?) Jag skulle köpa lite frukt, men fick genast problem. Man kan ju aldrig veta hur frukten smakar? Jag blev sugen på att köpa clementiner, men tänkte på de vi har på mitt jobb. De är så sura...ni vet, så jäkla sura att det blir en sån där grimas så det ser ut som man ska imitera nån liten fågel med läpparna...och man nästan får tårar i ögonen. Undra om Willys clementiner kommer från samma leverantör som de som vi får till mitt jobb? När jag nu inte vet hur clementinerna smakar, chansar jag och tar...fyra stycken. Är de sura gör det ingenting om jag kastar dessa fyra... När jag ändå står där och velar tänker jag - tänk om de smakar - som clementiner ska göra? Som får en att tänka på julen, när de är så söta så jag äter hur många som helst... Jag lägger genast ner en till i påsen. Samtidigt som jag inte vill köpa för många, vill jag ju inte heller köpa för få. Jag kan i värsta fall cykla tillbaka imorgon och köpa fler. Vad tror ni att jag gör sen? Jo...jag går till apelsinerna. Fan, det blir samma dilemma här. Hur smakar just dessa? Jag bestämmer mig för att strunta i apelsiner, vänder på klacken, och krockar med expediten som jag pratade med häromdagen....shit...blicken ner, ett snabbt "ursäkta" och sen iväg...

(Clementinerna var jättegoda...fan att jag inte tog fler än fem!)

2 kommentarer:

Enelycke sa...

Varför inte göra som du gör med äpplen? Kom ihåg namnen/leverantören på clementinsorten du gillar. Exempelvis så vet du att du gillar ex. Ingrid Marie medan mina ljusgröna skitgoda (!) äpplen tycker du smakar som dem säger i Finland; pekka!

AE sa...

Smart tips med clementinerna! Tack!Visst gillar jag Ingrid Marie... men MIN favoritsort heter Royal Gala.
Dina blanka gröna Granny Smith..pi