tisdag 26 oktober 2010

prioritera och spara tid

Det sägs att det är nyttigt att äta frukt varje dag för att få i sig lite olika vitaminer och mineraler, en banan för kalcium, en apelsin för C-vitamin t.ex. Och sen är det ett måste att dricka grönt te, för att minska kolesterolhalten i blodet och. självklart, för att undvika diabetes tar man inget socker i. 


Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag och sedan bör man kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills har tillbringat på toa. Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få i sig de där viktiga bakterierna som behövs i magen, som ingen exakt vet vilka de är, men man MÅSTE ha minst en miljon sådana, annars är det illa!

Man ska också dricka ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och gärna dricka ett glas vitt vin för att skydda nervsystemet! Och ett glas öl (jag minns inte varför det var nyttigt!). Men om man tar dessa tre samtidigt kan man få stroke, fast det gör inte så mycket, man kommer inte ens att märka det eftersom man förhoppningsvis är påverkad av alkoholen i vinet och ölen.

Man ska också äta nötter och bönor/ärtor varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärtor. Sen ska man äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, och glöm inte att man ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!  Och så en sak till: efter varje måltid ska man borsta tänderna. Det innebär att man ska borsta sina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna, bönorna och ärtorna och de andra 4 till 6 måltiderna. Detta ska man göra så länge man har tänder, och så ska man inte glömma bort att använda tandtråd, göra tandköttsmassage och skölja med munvatten. När man ändå håller på med detta, kan man ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär man tillbringa en hel del tid i badrummet.  

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och man kanske jobbar 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning eller tågstopp när man åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV tre timmar per dag. Det hinner man knappast med längre, eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad, vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).

Man måste också hinna med att träffa sina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen. Bland allt annat måste man också hålla sig informerad om omvärlden, dvs. läsa minst två dags- och några stycken kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet. 

Man ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt. (Det förutsätter en partner). Man ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra sin partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.
Man ska också hinna med sin familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt man måste göra om man har barn eller husdjur.


När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar. Hmm...och så är det 24 timmar på ett dygn... Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!
T.ex. duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får man i sig sina 2 liter vatten per dag. Medan man lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan man samtidigt ha sex med sin partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar och ger dig information, medan man torkar golv.
Då har man fortfarande en hand ledig, med vilken man kan ringa till sina vänner och släktingar.  Drick vin efter det, man kommer att behöva det. Sen om man skulle få 2 minuter över, skicka något mail till några vänner (som man ska vårda dagligen), medan man äter frukten, vilket som sagt är väldigt nyttigt.  

Jag ger upp...hur i hela friden ska jag hinna med allt? Jag kommer att stressa ihjäl mig!!! Men en sak är säker - vi kvinnor kan... vi kvinnor kan göra två saker samtidigt...så jag kommer nog att kunna spara lite tid...

Inga kommentarer: