måndag 25 oktober 2010

vilken dag?

Jag vaknar nästan varje morgon och undrar vilken dag det är. Det blir nog så här när man jobbar på schema. Ibland händer det att jag skriver en lapp om morgondagen, när jag lägger mig. Igår när jag äntligen kom hem, fick jag för mig att det var måndag och inte söndag kväll. Ja, det är inte lätt att hålla reda på... Jag vaknar nästan varje morgon och har huvudvärk. Det känns inte bra. Fast det betyder ju att det finns nåt därinne...eller hur? Så helt värdelöst är det inte med lite huvudvärk emellanåt.


Jag drack morgonkaffet på balkongen. Invirad i morgonrocken och en filt. Tittar ut över torget som ligger nedanför min lägenhet. Det blåser lite och solen skiner. Vilket härligt höstväder!  Ser två parkarbetare som går med varsin "blås-apparat" och blåser löv framför sig på torget. De har fullt sjå att få löven åt "rätt håll", alltså mot en planerad lövhög. När de lyckats få ihop lite, tar vinden tag i det och blåser det på ett annat håll. Alltså...är inte detta ett meningslöst jobb? Kan man inte blåsa löv när det är vindstilla?

2 kommentarer:

Enelycke sa...

Varför blåsa löv alls? Det är fint ju! Och jag skiter i om det kan vara en fara för trafiken, höst är höst och den behöver man inte blåsa iväg..

AE sa...

Jag håller med dig...blåsa bort löv..onödigt..men det har nog att göra med att staden/kommunen ska slippa skadeståndsansvar till de som halkar på löven och gör sig illa.